Blog

Hoe Cloudbeveiliging kan helpen bij het verlichten van de stijgende kosten, salarissen en tekort aan talent

Mar 17, 2022

Lees dit artikel in het Engels, Duits of Deens

Na een turbulent einde van 2021 met de gevolgen van de Omicron COVID-19 variant, verwelkomde het begin van 2022 ons met de heropening van het leven. Mensen weer aan het werk, het einde van de verplichte maskers en een gevoel van licht aan het einde van de tunnel. Toch staan we nu voor nieuwe uitdagingen die natuurlijk samenhangen met het ten einde komen van twee jaar lockdown en de tijdelijke sluiting van de economie en de samenleving.

Vandaag de dag moeten we de stijgende kosten van het levensonderhoud onder ogen zien. Met een inflatie in de eurozone die in december 2021 5% bereikte (de hoogste stijging sinds de invoering van de euro twee decennia geleden), gekoppeld aan een stijging van de energieprijzen met 26% [1]. Waarvan bedrijven op geen enkele manier van zijn vrijgesteld. De beveiligingsindustrie is een van de sectoren die moeilijkheden ondervindt om personeel te werven en te behouden, met personeelstekorten die de EU treffen als gevolg van het beperkte verkeer [2]. Bovendien vragen de stijgende kosten van grondstoffen en de kosten van de productieketen zoals brandstof en elektriciteit, om creatieve oplossingen [3].

Hoe de beveiligingsindustrie de gevolgen onder ogen zal zien

Aan het begin van de pandemie hebben wij een onderzoek laten uitvoeren onder belangrijke besluitvormers in de beveiligingsindustrie in heel Europa om inzicht te krijgen in de gevolgen van het coronavirus. Wij ontdekten dat cloud-technologieën een licht hebben geworpen op de risico's die verbonden zijn aan traditionele-technologieën, en dat organisaties cloud-apps zijn gaan omarmen om op een hybride manier te werken, waarvan beveiligingssystemen een integraal onderdeel zijn.

De manier waarop de beveiligingsindustrie werkt is aan het veranderen, en terecht, want we kunnen niet steeds dezelfde dingen blijven doen en dan andere resultaten verwachten. Door cloud CCTV en toegangscontrole te gebruiken, werken installateurs daarom slimmer, niet harder. De voordelen tonen zich in lagere kosten en het opnieuw instellen van bedrijfsmodellen.

Hier presenteren wij hoe fysieke beveiliging in de cloud kan helpen bij het behouden van een duurzame bedrijfsgroei:

 1. De gevolgen van de stijgende salarissen van de werknemers verzachten

Statistieken hebben aangetoond dat er een aanzienlijk tekort is aan geschoolde arbeidskrachten in de technologie- en engineeringsector, waarbij de lonen voor talent in de 5 belangrijkste Europese markten gemiddeld met 12% zijn gestegen [4]. Wanneer u uw hoger betaalde geschoolde ingenieur camera's laat monteren en toegangscontrolepunten op een server laat aansluiten, verliest u waardevolle vaardigheden die ze voor complexere taken zouden kunnen gebruiken. Door CCTV en toegangscontrole in de Cloud aan te bieden, kunt u uw middelen beter gebruiken, aangezien de implementatie zowel sneller als eenvoudiger zal zijn:

Ten eerste heeft u een ervaren IT-professional op het kantoor van de installateur die de apparaten configureert (camera's, radars, toegangspunten, enz.) en deze in het Cloud platform laadt, wat minder tijd vergt dan het bouwen van servers ter plaatse. Ten tweede heb je junior personeel dat deze apparaten installeert en implementeert op het terrein van uw klant, wat afhankelijk van hun infrastructuur gewoon het aansluiten en vastschroeven van camera's of het opzetten van een aantal extra draden zou kunnen zijn.

Door deze strategische aanpak benut u als beveiligingsinstallateur de capaciteiten van uw medewerkers beter, zodat de salarisverhoging verstandig wordt geïnvesteerd terwijl er meer business wordt verkocht en sneller wordt geïmplementeerd. Efficiënt beheerd talent resulteert in een hogere klanttevredenheid met een eenvoudige oplossing die zowel voor de eindgebruiker als de integrator werkt.

2. Efficiënt gebruik van middelen

  Beveiligingsintegrators moeten van nature in het veld zijn. De stijgende energie- en brandstofkosten zullen de installatiekosten onvermijdelijk opdrijven. De energiekosten zijn volgens schattingen van de Bank of America met 54% gestegen vanaf 2021 [5], en de benzineprijzen hebben in de hele EU de 1,68 euro per liter bereikt [6], maar er zijn manieren om installaties efficiënter te maken als we kijken naar hoe we de implementatiekosten kunnen verlagen. In vergelijking met traditionele implementatiemethoden kan met een Cloud beveiligingssysteem worden bespaard op veel van de tijd, energie en financiële kosten die traditioneel nodig zijn. Deze omvatten het installeren van servers, apparaten en het configureren ervan ter plaatse, die allemaal hun eigen energiekosten plus koeling hebben. Laten we hier eens kijken naar de vergelijking:  3. Vermenigvuldigen van inkomstenstromen

   Duurzame groei kan op verschillende manieren worden bereikt, en het goede nieuws is dat met cloud-technologie, beveiligingsinstallateurs inkomstenstromen kunnen laten groeien en hun bedrijf gemakkelijk toekomstbestendig kunnen maken. Traditioneel gezien, zou een integrator een eenmalig project verkopen (groot of klein) en dan cashen. De cloud-fysieke beveiligingspropositie maakt gebruik van deze contracten en maakt er een duurzame inkomstenbron van, aangezien er per apparaat, per maand voor gebruik wordt gerekend.

   Zodra de apparatuur is verkocht en in gebruik is genomen, is er een relatie met de eindgebruiker die de deur openzet voor up-selling functies, met apps zoals people counting, AI-inbraakdetectie, virtuele conciërge, en nog veel meer die een inkomstenstroom uit hetzelfde apparaat blijven leveren, klanten tevreden houden en aan hun behoeften voldoen.

   De realiteit is dat veel factoren de salarissen van beveiligingsinstallateurs zullen doen stijgen: inflatie, belastingen, de grote ontslaggolf, de grote vraag naar banen, gebrek aan vaardigheden, enz. Maar er zijn creatieve benaderingen mogelijk om deze te verzachten, zoals het herzien van het producten- en dienstenaanbod en het toevoegen producten en diensten die de inzet stroomlijnen. Bovendien moet ook worden nagegaan hoe hulpbronnen zoals brandstof en elektriciteit efficiënter kunnen worden gebruikt, en ten slotte moet worden nagegaan hoe we meer stromen kunnen creëren zonder significante input.


   [1] https://www.ft.com/content/14d...

   [2] https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-20/europe-heads-for-jobs-crunch-that-may-be-deeper-than-the-u-s-s

   [3] https://www.ft.com/content/7aef28eb-ce0c-49a4-b7cc-06d89478c44c

   [4] https://www.businesswire.com/news/home/20220125005180/en/UK-and-European-Employers-Enter-The-Great-Remuneration-Boost-Pay-and-Benefits-to-Address-Skilled-Worker-Shortage

   [5] https://www.reuters.com/business/energy/euro-zone-consumers-shock-power-bills-soar-2022-01-18/

   [6]https://murciatoday.com/petrol...

   Have a quick chat and learn how selling cloud can help your business grow

   Posted in Categories:
   Security