Blog

3 fordele ved at bringe dine eksisterende Axis-kameraer over i skyen

19 Apr 2022

Læs denne artikel på engelsk, tysk, hollandsk eller fransk

Cloud-tjenester bliver stadig mere populære i alle aspekter af den moderne verden. Cloud-infrastruktur er nu veletableret som en faktor, der gør det muligt at forbinde platforme og tjenester, der er omkostningseffektive og sikrer, forretningsfordelene ved at gøre dette er tydelige. Det er derfor uundgåeligt, at skyen i sidste ende vil blive standardlagringsmetoden for videoovervågning i den professionelle sikkerhedsbranche(1). Selv om det ikke altid er den første tanke hos køberen af en sikkerhedsanordning at tilslutte sikkerhedsudstyr til en cloud-platform. Vores enhedspartner Axis anvender en partnerskabsmodel, som giver kunderne mulighed for at udnytte de bedste edge-enheder, apparater og cloud ved at vælge enheder og applikationer, der passer til deres behov(2). Det giver uendelige muligheder fra én overvågningsenhed.

AXIS-teknologifunktioner som f.eks. one-click-forbindelsessystemet gør det muligt at forbinde dit kamera til vores cloud-system problemfrit på få sekunder. Når det er tilsluttet, vil det frigøre muligheden for at analysere videodata og levere funktioner som f.eks. bevægelsesdetektion, ansigtsgenkendelse og adfærdsanalyse. Desuden kan enhedsstyring fra krypteringsnøgler til firmwareopgraderinger, alt sammen udføres fra den samme administrationsgrænseflade.

Afskrivningsberettigede aktiver og budget

Når du budgetterer med et traditionelt sikkerhedssystem, går du ud fra, at du skal betale en stor forhåndsinvestering. Men så snart du installerer dit kamera på dit serversystem, skal du også budgettere med tilbagevendende omkostninger som sikkerhedskopiering af videooptagelser, systemopdateringer, vedligeholdelse af servere og plads samt energiomkostningerne i forbindelse med disse servere. Med hensyn til afskrivningsaktiver vil værdien af din teknologi, f.eks. dine servere, falde hvert år, indtil de bliver overflødige med ringe værdi. Den gennemsnitlige levetid for en sådan server er kun 5-8 år, hvilket betyder, at du bliver nødt til at investere i et helt nyt system, når den tid kommer(3). Denne server kan også gå i stykker før dens levetid, hvilket kan føre til en helt uforudset omkostning, som du ikke kan planlægge for. Derfor kan de langsigtede omkostninger ved et onsite-sikkerhedssystem på lang sigt beløbe sig til en højere omkostning end forudset. Når du flytter din lagring til skyen, vil disse tilbagevendende omkostninger blive erstattet af en billig månedlig abonnementsudgift pr. enhed, hvilket eliminerer ethvert behov for serverinvesteringer. Det betyder en bedre budgettering for din virksomhed og ingen overraskende omkostninger.Du behøver heller ikke at tage højde for omkostningerne til ekstra uddannelse eller ansættelse af it-ingeniører, som kan være nødvendige for at vedligeholde systemet. Skyen tager sig af alle systemopdateringer, hvilket minimerer behovet for at betale for en tekniker til at opdatere systemer manuelt, og funktioner som fjernadgang og one-click connect, der eliminerer behovet for dyre besøg på stedet. Hvis din virksomhed vokser hurtigere, end din onsite-lagerplads tillader, behøver du desuden ikke at købe ekstra servere, men blot ekstra mængder cloudlagerplads, hvilket betyder, at du kan bruge dette ekstra sparede budget på at udvide andre forretningsfunktioner.

Funktioner, som skyen giver

Når dit sikkerhedsudstyr er forbundet til et større netværk, kan de data, som det genererer, bruges til en meget bredere vifte af formål ud over den beskyttelse af personer og aktiver, som dit traditionelle system giver. Adgangskontrol som en tjeneste (ACaaS) giver automatisk kontrol af dine ind- og udgangspunkter ved at styre døre på afstand og tillade eller fjerne adgang fra et hvilket som helst sted. Når det kombineres med videoovervågning, kan du skabe et effektivt system, der kan inkorporere to-faktor-autentifikation for at forbedre sikkerheden, som kan bruges som en virtuel concierge, der fjerner behovet for en person, der bemander en dør.

Dataanalyser kan også trækkes ud af dit kamera med funktioner som f.eks. optælling af personer, der kan bruges til at overvåge, hvor mange personer der er på dit område på et tidspunkt. Aggressionsdetektering og omstrejfning kan beskytte potentielle truende hændelser, før de eskalerer, og disse optagelser kan hurtigt klippes og sendes fra det smarte instrumentbræt og sendes i en allerede krypteret fil for at gøre efterforskningen af potentielle hændelser let og datakompatibel. I et detailhandelsmiljø kan du identificere adfærd og indkøbsmønstre med funktioner som køkortlægning, hot zones og personoptælling for at forbedre ventetiden i køen eller identificere områder, der kan bruges til bedre at tilpasse miljøet. Mens transaktionskontrollen kan identificere det nøjagtige punkt, hvor et køb foretages, og bringe optagelser af svindel frem i løbet af kasseprocessen.

Fordele ved backup af dine data i skyen

Ved at gemme dine data eksternt fjerner du en masse besvær for dig selv, hvilket betyder, at du kan fokusere din energi på selve arbejdet og ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt dine data er sikkert sikret. Dine data sikkerhedskopieres automatisk, hvilket betyder, at hvis dit eget system går ned eller optagelser slettes ved en menneskelig fejl, vil ingen data gå tabt, da de kan tilgås igen via skyen. Desuden kan optagelserne tilgås hvor som helst via vores onlineplatform, så du behøver aldrig at bekymre dig om, at du ikke kan få adgang til vigtige optagelser.

Mange virksomheder, der tidligere har eksperimenteret med IP-videokameraer, er stødt på sikkerhedsproblemer, når de er blevet tilføjet til virksomhedsnetværk, da enheden er blevet gjort sårbar over for cybersikkerhedsproblemer på grund af standardadgangskoder og manglende firmwareopgraderinger. En cloud-platform til videoovervågning er designet fra bunden af for at sikre, at dataene er krypterede og vil være følsomme over for nye sårbarheder eller malware, hvilket giver et ekstra forsvarslag mod både fysiske og cyberangreb. Vi er også GDPR-kompatible, hvilket sikrer, at du ikke behøver at bekymre dig om at sikre, at din datalagring er i overensstemmelse med de europæiske regler, hvilket forenkler sikkerheden og opbevaringen af dine data.


Se vores hurtige video om overflytning af dine kameraer til skyen:


For at finde ud af, hvordan Morphean platformen kan forvandle dit Axis kamera, kan du bestille en demo nedenfor og få en hurtig samtale med et af vores venlige salgsteam.

  1. https://www.securityinfowatch.com/video-surveillance/article/21232499/why-cloud-video-will-become-the-norm-in-security
  2. https://www.axis.com/newsroom/article/cloud-end-to-end
  3. https://www.promax.com/blog/how-long-do-servers-last#:~:text=Servers%20tend%20to%20last%20anywhere,depending%20on%20your%20physical%20environment

Book et hurtigt opkald med en af vores venlige sælger.