Blog

De 3 voordelen van het naar de Cloud brengen van uw bestaande Axis Camera's

20 Apr 2022

Lees in het Engels, Frans, Duits of Deens

De populariteit van clouddiensten neemt voortdurend toe in alle aspecten van de moderne wereld. Cloudinfrastructuur is nu een gevestigde factor voor het verbinden van platforms en diensten die kosteneffectief en veilig zijn, en de zakelijke voordelen hiervan zijn duidelijk. Het is dan ook onvermijdelijk dat de cloud uiteindelijk de standaardopslagmethode wordt voor videobewaking in de professionele beveiligingsbranche(1). Hoewel het aansluiten van beveiligingsapparatuur op een cloudplatform niet altijd de eerste gedachte is bij het aanschaffen van een beveiligingsapparaat. Onze device partner Axis maakt gebruik van een partnerschapsmodel dat klanten in staat stelt gebruik te maken van de beste Edge-apparatuur, apparaten en cloud door apparaten en toepassingen te selecteren die aan hun behoeften voldoen(2). Eindeloze mogelijkheden bewerkstelligen met één bewakingsapparaat.

Dankzij technologiekenmerken van AXIS, zoals het one-click connection system, kan uw camera binnen enkele seconden naadloos worden gekoppeld aan ons cloudsysteem. Eenmaal aangesloten wordt het mogelijk om videogegevens te analyseren en functies te leveren zoals bewegingsdetectie, gezichtsherkenning en gedragsanalyse. Bovendien kan het apparaatbeheer, van coderingssleutels tot firmware-upgrades, allemaal vanuit dezelfde beheerinterface worden uitgevoerd.

Afschrijvingsactiva en begroting

Bij het budgetteren van een traditioneel beveiligingssysteem gaat u ervan uit dat u een grote initiële investering moet doen. Maar zodra u uw camera op uw systeem van servers heeft geïnstalleerd, moet u ook budgetteren voor terugkerende kosten zoals back-ups van videobeelden, systeemupdates, serveronderhoud en -ruimte, naast de energiekosten die met die servers gepaard gaan. Wat de waardevermindering van activa betreft, zal de waarde van uw technologie, zoals uw servers, elk jaar dalen tot ze verouderd zijn en weinig waarde meer hebben. De gemiddelde levensduur van een server is slechts 5-8 jaar, wat betekent dat u te zijner tijd in een geheel nieuw systeem zult moeten investeren(3). De server kan ook voor zijn levensduur defect raken, wat tot volledig onvoorziene kosten kan leiden die u niet kunt plannen. Daarom kunnen de langetermijnkosten van een onsite beveiligingssysteem oplopen tot hogere kosten dan voorspeld. Wanneer u uw opslag naar de cloud verplaatst, worden deze terugkerende kosten vervangen door voordelige maandelijkse abonnementskosten per apparaat, waardoor u niet meer in servers hoeft te investeren. Dit betekent een betere budgettering voor uw bedrijf en geen onverwachte kosten.

Ook hoeft u geen rekening te houden met de kosten van extra training of het inhuren van budget voor IT-ingenieurs die nodig kunnen zijn om het systeem te onderhouden. De cloud zorgt voor systeemupdates, waardoor u niet hoeft te betalen voor een technicus om systemen handmatig bij te werken, en functies zoals toegang op afstand en verbinding met één muisklik, waardoor dure bezoeken ter plaatse overbodig worden. Bovendien hoeft u, als uw bedrijf sneller groeit dan uw opslagruimte op locatie toelaat, geen extra servers aan te schaffen, alleen extra hoeveelheden cloud-opslag, wat betekent dat u dit extra uitgespaarde budget kunt gebruiken voor de uitbreiding van andere bedrijfsfuncties.

Eigenschappen van de cloud

Wanneer uw beveiligingsapparatuur op het bredere netwerk is aangesloten, kunnen de gegevens die het genereert voor veel meer doeleinden worden gebruikt dan alleen de bescherming van personen en goederen die uw traditionele systeem biedt. Toegangscontrole as-a-service (ACaaS) biedt geautomatiseerde controle van uw in- en uitgangspunten door deuren op afstand te beheren en overal toegang toe te staan of te weigeren. In combinatie met videobewaking kunt u een krachtig systeem creëren dat authenticatie op basis van twee factoren kan integreren voor een betere beveiliging en dat kan worden gebruikt als een virtuele conciërge die de noodzaak wegneemt om een deur te bemannen.

Gegevensanalyses kunnen ook uit uw camera worden gehaald met functies zoals het tellen van mensen, die kunnen worden gebruikt om te controleren hoeveel mensen zich op een bepaald moment op uw terrein bevinden. Agressiedetectie en rondhangen kunnen potentiële bedreigende incidenten beschermen voordat ze escaleren, en deze beelden kunnen snel worden gesneden en verzonden vanaf het slimme dashboard en verzonden in een reeds gecodeerd bestand om het onderzoeken van eventuele incidenten eenvoudig en gegevensconform te maken. In een retailomgeving kunt u gedrag en winkelpatronen identificeren met functies zoals queue mapping, hot zones en people counting om de wachttijden in de wachtrij te verbeteren of gebieden te identificeren die kunnen worden gebruikt om de omgeving beter af te stemmen. Terwijl de transactiechecker het exacte punt kan identificeren waarop een aankoop wordt gedaan en de beelden van fraude tijdens het afrekenproces naar voren kan brengen.

Voordelen van cloudback-up van uw gegevens

Door uw gegevens op afstand op te slaan, neemt u uzelf een hoop rompslomp uit handen, wat betekent dat u uw energie kunt richten op het werk zelf en zich geen zorgen hoeft te maken over de vraag of uw gegevens veilig zijn beveiligd. Er wordt automatisch een back-up van uw gegevens gemaakt, wat betekent dat als uw eigen systeem crasht of beeldmateriaal door een menselijke fout wordt verwijderd, er geen gegevens verloren gaan omdat deze via de cloud weer toegankelijk zijn. Bovendien zijn de beelden overal toegankelijk via ons online platform, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken dat u niet bij uw belangrijke beelden kunt.

Veel bedrijven die in het verleden hebben geëxperimenteerd met IP-videocamera's zijn op beveiligingsproblemen gestuit wanneer ze deze toevoegden aan bedrijfsnetwerken, omdat het apparaat kwetsbaar was voor cyberbeveiligingsproblemen als gevolg van standaardwachtwoorden en een gebrek aan firmware-upgrades. Een cloudplatform voor videobewaking is vanaf de basis ontworpen om ervoor te zorgen dat gegevens worden gecodeerd en gevoelig zijn voor nieuwe kwetsbaarheden of malware, waardoor een extra verdedigingslaag wordt geboden tegen zowel fysieke als cyberaanvallen. Wij zijn ook GDPR-compliant, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de conformiteit van uw gegevensopslag met de Europese regelgeving, wat de veiligheid en opslag van uw gegevens vereenvoudigt.

Benieuwd hoe het Morphean platform uw Axis camera kan transformeren? Boek hieronder een demo en bel snel met een van onze vriendelijke verkoopmedewerkers.

Bekijk onze snelle video over het migreren van uw camera's naar de cloud:


  1. https://www.securityinfowatch.com/video-surveillance/article/21232499/why-cloud-video-will-become-the-norm-in-security
  2. https://www.axis.com/newsroom/article/cloud-end-to-end
  3. https://www.promax.com/blog/how-long-do-servers-last#:~:text=Servers%20tend%20to%20last%20anywhere,depending%20on%20your%20physical%20environment.

Boek snel een gesprek met een van onze vriendelijke verkoopmedewerkers